2013.06.11.
17:36

Írta: Napsugárka

Első sajtos rolóm! :)

dsc05547_1370964994.JPG_2048x1536

Nos, visszatértem a sütésből! Szerintem sikerült! :)

Épp várom haza a Párom, remélem örülni fog, mert ez az első roló sütésem :)

Íme a recept:

Sajtos Roló


Hozzávalók:

- leveles tészta bolti, vagy otthon elkészített is lehet

- 20 dkg Rama margarin

- 10 dkg liszt

- 5 dl tej

- 4 tojás

- 20 dkg reszelt sajt + 10 dkg reszelt sajt a roló két végére

- só

- bors

Elkészítés:


A tejet felforraljuk. A Rama margarint először megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Később fokozatosan hozzáadjuk a forró tejet, igyekezzünk csomómentesre keverni. Hozzáadjuk a 2 db tojás sárgáját, összekeverjük. Miután ez meg van tegyünk hozzá ízlés szerint sót, borsot, majd a 20 dkg reszelt sajtot. Tojás fehérjéből kemény habot készítünk, ezt is hozzáadjuk a többi masszához. Megvárjuk míg kihűl.

A leveles tésztát 2 mm nyújtjuk, és 1-2 cm széles csíkokra felvágjuk, majd a roló csőre feltekerjük (háztartási boltban kapható habroló néven ilyen cső, 12 db van egy csomagban-DE aki nem szeretne pénzt szánni erre, annak ajánlom a fólia guriga feldarabolását megfelelő méretekre, és alufóliával bevonva süthetünk vele, a sütés előtt kenjük be olajjal) úgy, hogy a tészta 2 széle összeérjen a többi tésztával. Miután ezzel készen vagyunk a másik 2 db tojás sárgájával bekenjük őket, és aranybarnára sütjük.

a kihűlt krémet átkeverjük, nyomózsákba tesszük, és a kihűlt rolókba beletöltjük, a végeit reszelt sajtba mártjuk. Ez a krém mennyiség 20-25 db rolóba elég. 

Nekem most sok lett a krém, mert egy csomag leveles tésztából nekem 16 db jött ki, így aki többet szeretne, 2 csomagot vegyen!

Sütés idő: 10-15 perc 

Alul-felül sütéssel 200 C süthetjük!

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr655355962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása