Üdv!
A forrró nyári napokon jól esik egy kis hideg gyümölcsleves. Anyósom kertjéből szedtem le a ribizlit, amit később lefagyasztottam. Most eszembe jutott, hogy meg kéne csinálni. Előkaptam gyorsan és el is készítettem :)
Hozzávalók:
- fél cs. vaníliapuding
- cukor
- 2 dl habtejszín
- fahéj
- reszelt citromhéj
- víz
Elkészítése:
A ribizlit, és a cseresznyét cukros vízben felfőzöm, majd a habteszínnel felkavart vaníliapudingot kavargatás mellett hozzáadjuk. Fűszerezem, majd forrás után levesszük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd hidegen tálalva ehetjük!
Jó étvágyat hozzá!
UI: cseresznyét nem sokat tettem bele, de mivel a ribizli elég savanykás, így kellett bele egy kis édes gyümölcs is. A kettő együtt nagyon finom! Szoktam ugyanezt a leves erdei gyümölcsökből is készíteni. Boltokban kapható 350 gr-os kiszerelésekben. Illetve almalevest is ugyanígy készítem el!