2013.07.25.
09:55

Írta: Napsugárka

Mexikói Chilis Bab

dsc05581_1374651343.JPG_2048x1536

Üdv!

Itt egy újabb kedvencem, amit szeretnék megosztani veletek! Gyors és egyszerű fogás, viszont nagyon laktató, húsimádó Párunknak kimondottan ajánlott :)

Nos, amikor először készítettem a Drágámnak, először rám nézett nagy boci szemekkel, hogy most ez mi?! Mondom mexikói chilis bab. Kételyei voltak afelől, hogy milyen étel is ez. Ugyanis előtte sosem evett még ilyet.

Majd megkóstolta, azóta nagyon szereti. :) 

Igazság szerint én másképp szoktam csinálni, mint ahogy az eredeti recept lenne. Bár, mit is mondunk eredetinek, hiszen sok mindenki másképp csinálja. A legtöbb recept szerint darált hússal készítik, tesznek bele többféle zöldségeket, stb. Én nem kísérletezem, mert a Párom nem szereti a lecsós dolgokat, így paradicsomot és paprikát nem teszek bele. Akik szeretnek kísérletezni, azoknak ajánlom, hogy dobjanak bele pluszba zöldségeket, mert finom.

Íme az én variációm:

Hozzávalók:

- 0,5 kg sertés hús

- 1 tasak Knorr vagy Maggi Chilis por keverék

- 1 db kukorica konzerv

- 1 db vörösbab konzerv (lehet tenni bele chilis babot is - aki csípősebben szereti)

- 0,5 l víz

- só, bors

Elkészítés:

Nos ha valaki nagyobb adagot szeretne, akkor mindennek a dupláját vegye. Én is dupla adagot készítek, mert hamar elfogy! A húst felkockázom, hagymán pirítom, vagy ha az nincs pici olajban megsütöm, sózom, borsozom, majd mikor szépen megpirult, ráteszem a porkeveréket, bele a vizet, rá a kukoricát, babot, és felfőzöm vele együtt. A víz helyett lehet paradicsomlevet is tenni rá, kis vízzel keverve, illetve tehettek bele csípős paprikát, paradicsomot, szóval lehet bolondítani még.

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: bab kukorica mexikói chilis bab sertés hús

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr755408916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása