Sziasztok!
Kaptam egy kis friss zöldbabot, az egyik rokontól, így arra gondoltam, már úgy is régen főztem friss hozzávalókból, el is készítettem az nap este a Zöldbab levest. Szedd magad produkció volt, kérdezte is a rokon, miután sokat szedtünk, hogy nem-e unom már. Mondom, nem, mert én egyenlőre nem sokat kertészkedek, de igyekszem. Nekem élvezettel telt a szedegetés. Pláne, hogy nem is számítottam rá kapunk is belőle egy keveset :)
Friss zöldbablevesünk receptje:
Hozzávalók:
- friss zöldbab kb 0,5 kg, vagy 1 üveg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kapor
- 2 kanál liszt
- olaj
- 1 kk pirospaprika
- vegeta vagy só
- gulyáskrém
- 1 l tej
Elkészítés:
Először a zöldbabot kevés vízben megfőzzük. A hagymát, apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk egy kevés olajban. Miután megpirult, tegyünk rá pirospaprikát, majd azonnal öntsük fel vízzel, kavargatjuk a tűzön, míg sűrű nem lesz, ráöntjük a megfőtt zöldbabra, tegyünk bele ízlés szerint gulyáskrémet, illetve egy kis vegetát, és egy kis sót, felfőzzük.
Készítsünk habarást, 2 kanál lisztből, öntünk rá kevés tejet, kavargassuk meg, majd szűrőn tegyük bele a levesbe (azért, hogy ne legyen szemcsés), és ráöntjük a levesbe a többi tejet is! Egy jó tanács: miközben a habarást öntjük a levesbe, mindenképp kavargassuk a levest, különben összekapja, és szemcsés lesz a leves tőle! Felfőzzük, és kész is!
Jó étvágyat hozzá!
UI: Képet legközelebb csatolok, ismét elfelejtettem lefotózni! :)