2013.06.28.
10:00

Írta: Napsugárka

Vakondtúrás torta

dsc05555_1372252292.JPG_2048x1536

Sziasztok!

A Kedvesemnek névnapja alkalmából készítettem az egyik kedvenc sütijét. Leírom nektek, a gyors változatot, illetve a tipikus házi változatot is. Sok sikert hozzá!

Recept:

Hozzávalók:

- Dr.Oetker féle dobozos Vakondtúrás hozzávalók

amihez külön kell még:

- 3 db tojás

- 125 gr margarin

- 3 db banán

- 500 ml habtejszín (Hulalai, vagy Parmalat vagy Mizo)

- 100 ml víz

Azt, hogy hogyan kell készíteni a dobozon leírja pontosan.

 

Házilag recept hozzávalók:


- 1 dl olaj

- 100-150 gr liszt (5-6 ek)

- 40gr kakaópor (1-2 ek)

- 1 cs sütőpor

Ha hagyományosan, tojásosan szeretnétek, akkor ez a  klasszikus recept:

- 5 tojás

- fél kocka margarin

- 5 ek liszt

- 5 ek porcukor

-1-2 ek cukrozatlan kakaópor

Habhoz:

- 500 ml habtejszínt használom itt is

- 1 db banán

- 1 tábla tej vagy étcsokoládé vagy csokidarabok

Töltelékként:

- 3 db banán

Elkészítés:


Piskótát sütünk, a hozzávalókból, tojás+liszt+vaj+porcukor+kakaóporból, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, kerek tortaformában, nekem pl. 26 cm helyett 28 cm átmérőjű tortaformám van. Miután tűpróba után megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. A tetejét szépen kanállal 1/2 cm mélyen a torta közepét kivájjuk, úgy, hogy a szélein 1 cm peremrész maradjon. A kivájt részt egy tányérban összemorzsoljuk, ez lesz majd a külső fedőrész.

A banánokat beletesszük a torta közepére. A habot felverjük, az egyik banánt összeturmixoljuk és beletesszük a habba, illetve a táblás csokit lereszeljük, vagy a csokidarabokat beletesszük. Így egy finom csokidarabos, banános habot kapunk. Ezt ráhelyezzük a torta tetejére, kerek formát alakítva, majd az összemorzsolt tortadarabokat a tenyerünkkel, szépen belenyomkodjuk a habba. 

Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon a hab, és összeálljon az összes íz, ezután nagyon finom tortaízt kapunk.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr25379136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása