Sziasztok!
Nézzétek el nekem, hogy egy kis időre eltűntem! Elutaztunk pár napra Erdélybe, hogy egy kicsit lazuljunk az esküvői izgalmak előtt :)
Pont az utazásunk napján, amikor még úgy volt, hogy munka miatt nem utazhatunk el, én gyorsan elkészítettem egy finom ebédet a drágámnak! Főztem zöldbab levest, a receptek között megtalálhatjátok.
Találtam nem rég vásárolt csirkecombot, és karajt lefagyasztva a fagyasztóban. Kivettem őket, és olvasztottam. Olvasztás után grillpáccal bekentem őket, tettem rá egy pici vegetát.
Elővettem a jénait. Egy sor gombával megraktam, rá tettem a karaj szeleteket, fűszereztem egy kis oregánóval, majoránnával, rá a csirkecombot, szintén fűszereztem. Hagymát 4-be vágtam a sarkokra tettem, illetve paradicsom szeleteket raktam a hús mellé.
Előmelegített sütőben 60 percig sütöttem. Teljes kisülés előtt levettem az alufóliát, hogy szépen piruljon :) Isteni illat terjengett a lakásban. Közben megcsörrent a telefon, hogy "Csomagolj Drágám, mert utazunk"! Hát mit ne mondjak, nagyon örültem neki, hiszen régóta vágytam egy kis kiruccanásra :) Időm se volt lefotózni, a gyors kaját, mert gyorsan ettünk, és indultunk is :)
Tehát röviden összefoglalva a hozzávalók:
- csirkecomb, sertéskaraj
- fűszerek: grill, oregánó, majoranna, vegeta
- gomba, ami nem konzerv (én ezt előtte pörköltnek készítettem el, majd leírom ennek is a receptjét)
- egész paradicsom
- vöröshagyma
- alufólia a tetejére