2013.06.25.
10:43

Írta: Napsugárka

Csokis muffin

dsc05353_1372148436.JPG_2048x1536

Sziasztok!

Utazás miatt nem voltam gépközelben, így most pótolom a receptem feltöltését! :) Mi nagyon szeretjük, a csokis édességeket, ha lehet minden nap van valami édesség. Most a muffinra került a sor. Több féle variációja van, lehet kombinálni mindenki saját ízlése szerint.

Recept:

Hozzávalók:

- 1-2 tojás

- fél kocka Rama margarin

- 1 csomag vaníliacukor

- 13 dkg cukor

- 15-30 dkg liszt (mennyiságtől függően)

- 1 ev kakaópor

- fél csomag sütőpor (nagyobb mennyiségnél egész csomag)

- 1-4 dl tej

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliacukrot, a kakaóport is. Felolvasztjuk a margarint a mikróban, vagy lábosban,a tojást, és a tejet összekavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztes masszához. Ha túl keménynek találjuk a masszát, hígítsuk még tejjel, vagy dobjunk hozzá még egy tojást. Tegyük muffinpapírokba, előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 percig sütjük. Miután kihűltek, tojás fehérje, és cukor hozzáadásával, habot készítünk, tetejére rátesszük, majd megszórjuk dekor virággal, vagy bármi mással.

Lehet variálni, tehetünk kókuszreszeléket a tésztájába, vagy sütésálló lekvárt, legutóbb gyümölcsöket is tettem bele. Nagyon ízletes és finom volt! Jó étvágyat hozzá! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség muffin hab dekor csokis muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr35377065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása