Szóval az elmúlt nap sajtos rolót készítettem, a Párom legnagyobb örömére, és megdicsérte a rolókat, ugyanis nagyon ízlett neki! Pont ilyen ropogósan, sajtosan, besamelles mártással szereti. Elmondta, hogy a boltokban amit lehet kapni, alig van benne valami, és a tésztája is már puha. Örültem a dicséretnek, mert ez volt az első, és nem tudtam, h jó-e vagy sem. Bolti változatot nem ettem még, talán egyszer régen, de tudom, hogy nem ízlett. :)
Ma Túrós csuszát készítettem, két féle módon, mert ugye én nem szeretem a szalonnát, a Párom viszont igen, így össze kötöttem a kellemest a hasznossal, magamnak édesen csináltam, amint a fenti kép is ábrázolja, a Páromnak pedig szalonnával.
Íme a recept:
Túrós csusza vs Szalonnás túrós csusza
Hozzávalók:
- 50-100 gr szalonna
- 500 gr tészta (én kivételesen nagymamám féle tésztát főztem - és nem a bolti csuszát)
- 500 gr túró
- 1 nagy doboz tejföl
- ízlés szerint kapor is mehet bele (én nem tettem, a Párom nem szereti)
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük. Amint kisült a szalonna, a pörcök felét kivesszük, a többire ráöntjük a tejfölt, majd levesszük a tűzről. A lecsepegtetett tésztát beletesszük a zsíros tejfölbe.Tálaláskor rátesszük a túrót, és a megmaradt szalonna darabkákat. Ízlés szerint sózhatjuk. Aki szereti tehet rá kaprot is a tejfölös túróra még.
Nos én úgy csináltam, hogy mindennek a felét szalonnásan készítettem el, magamnak pedig tészta- túró- cukorral csináltam.
Jó étvágyat hozzá!