2013.07.09.
16:34

Írta: Napsugárka

Paradicsom leves

dsc05561_1373379753.JPG_2048x1536

Üdv Mindenkinek!

Szerintem közületek, sokan tudjátok a paradicsom leves elkészítését, de azért a biztonság kedvéért, közlöm veletek, ahogyan én készítem! Elsősorban házi paradicsomléből készül, amit a Drága nagyim készített nekünk! Ahányszor vendégségbe megyünk hozzá, annyiszor küld nekünk befőtteket (főképp alma, szilva, barack), padlizsánt üvegben, paprikás szószt, pörkölthöz, szintén üvegben, illetve paradicsomlevet pet palackokban!

Nos, itt a recept:

Hozzávalók:


- 1 l paradicsomlé vagy konzerv paradicsomsűrítmény

- ki mit szeret: fél csésze rizs, fél csésze tésztaféle (kockatészta), 3-6 db burgonya külön megfőzni őket

- 2 kanál liszt

- olaj

- piros paprika

- víz

Elkészítése: 

Először oda tesszük főni, a rizset, vagy a tésztát, vagy a burgonyát egy kicsi vízben. Egy másik nagyobb edényben pedig az 1 l paradicsomlevet 2 csésze vízzel tesszük oda főni. Miután megfőtt a rizs, tészta vagy a burgonya beletesszük, a felfőtt paradicsomlébe.

Egy másik kis edényben két fakanál lisztet, rá egy kevés olajat, annyit, amennyit felvesz, ezt megpirítjuk egy kicsit, majd pirosparikát teszünk hozzá, aztán azonnal tegyünk rá egy pohár vizet, addig kevergetjük a tűzön, míg sűrű nem lesz. Bele öntjük a levesbe, ezzel egy kicsit felfőzzük újra a levest. Kész is! Ennyire egyszerű, de mégis finom, ízletes fogás. Főleg nyáron, hidegen, télen melegen egyaránt fogyasztható!

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya tészta rizs paradicsomlé

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr55397806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása