Szép Napsütéses Napot Mindenkinek!
Megfordult a fejemben, hogy újítani kéne, mert mindig a "szokásos" ételeket készítem nap mint nap! Vettem minap egy kis új burgonyát, illetve csirkemellet. Arra gondoltam töltött csirkemell legyen. Próbáltam keresgélni a neten töltött húsféléket, de nem nyerte el egyik sem a tetszésem! Így ez saját szerzemény!
Itt a recept:
Hozzávalók:
- 0,5 kg vagy 1 kg újburgonya
- petrezselyemzöld
- víz
- só vagy vegeta
- 0,5 kg vagy 1 kg csirkemell
- francia saláta mix fagyasztott ebből nagyon kevés kell
- trappista sajt
- hústű vagy fogvájó
- tojás
- zsemlemorzsa, más néven prézli
Elkészítés:
Oda tettem főni a burgonyát egy kis sós vízben, miután megfőtt, leszűrtem, kicsi olajban megforgattam a tűzön, bele a petrezselyem zöldet, és só, vegetát tettem bele.
A csirkemell közepét az egyik oldalon kivágtam, ebbe tettem bele a csíkokra vágott sajtot, bele a francia saláta mixet (kis vízben előtte megfőztem), és összetűzdeltem fogvájóval. Megfűszereztem a külső részét, persze ízlés szerint fűszerezhetjük a zöldséget is előtte. Tojásban, lisztben, prézliben megforgatva, bő forró olajban kisütöttem!
Kicsit tartottam tőle, hogy szét fog esni, illetve nem fog átsülni, de minden remekül sikerült, nagyon fontos, hogy tényleg bő forró olajban kell sütni, hogy ne szívja meg magát olajjal. De lehet variálni a belső hozzávalókat, van aki főtt tojással, uborkával tölti meg. Lehet bolondítani baconnel, krémsajttal, vagy aki szereti az aszalt szilvát, az is nagyon ideális fogás lehet.Én is kísérletezni fogok még és közzé teszem! :)
Jó étvágyat hozzá!