2013.07.04.
10:26

Írta: Napsugárka

Göngyölt hús

Sziasztok!

Bizonyára észrevettétek, hogy egy kicsit eltűntem az utóbbi időkben! Nos, őszintén bevallom, főztem egy csomó mindent, de elfelejtettem lefotózni az ételeket! Most következő receptemről sincs fotóm, de majd későbbiekben, ha újra készítek, lefotózom nektek! Emellett a többi elfoglaltságom is lefoglal mostanság, és ugye ott van az esküvő szervezés is. 5 hét van hátra a nagy napig! Mit mondjak, bele kell vágnom az utolsó simításokba, hogy minden rendben legyen! :) 

A most következő receptet bárki el tudja készíteni, kép nélkül is, mert pofon egyszerű, viszont nagyon finom fogás!

Göngyölt hús a neve.

Íme a recept:

Hozzávalók:


- Sertés karaj tetszés szerint, én kb 0,5 kg szoktam használni

- szalonna kockák (nem kell megpirítani)

- virsli karikák (én frankfurti virslit használok, mert az nem lesz víz ízű, mint a Tescós)

- 1 fej hagyma

- vegeta

- bors

- víz

- piros arany

- tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

Legelőször kiklopfolom a hús szeleteket, befűszerezem vegetával, és borssal, a közepébe teszek egy karika virslit, 1 db szalonna kockát, aki tuningolná tehet bele füstölt kolbászt vagy sonkát is. Miután ezekkel készen vagyunk, feltekerem és 2 db fogvájóval összetűzöm.

A hagymát felkockázom, megpirítom egy kis olajban, miután aranybarna lesz egy kis piros paprikát teszek bele, majd felengedem vízzel, beleteszem a feltekert húsokat, és annyi víz legyen benne, hogy ellepje a húst. Mikor félig megfőtt, vagy a végén vegyük ki belőle a fogvájót a húsokból. 

Aki szereti, hogy szaftosabb legyen, tegyen külön lábosba egy kis lisztet + tejfölt (kis doboz tejföl elég) vagy tejszínt (200 vagy 250 ml), és egy kicsi vizet a végén, majd ezt az egészet tegyük a húsra. Piros arany ételízesítőt is tehetünk bele.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: szalonna virsli sertés karaj húsfélék göngyölt hús

A bejegyzés trackback címe:

https://izekkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr875390508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása