Sziasztok!
A Kedvesemnek névnapja alkalmából készítettem az egyik kedvenc sütijét. Leírom nektek, a gyors változatot, illetve a tipikus házi változatot is. Sok sikert hozzá!
Recept:
Hozzávalók:
- Dr.Oetker féle dobozos Vakondtúrás hozzávalók
amihez külön kell még:
- 3 db tojás
- 125 gr margarin
- 3 db banán
- 500 ml habtejszín (Hulalai, vagy Parmalat vagy Mizo)
- 100 ml víz
Azt, hogy hogyan kell készíteni a dobozon leírja pontosan.
Házilag recept hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 100-150 gr liszt (5-6 ek)
- 40gr kakaópor (1-2 ek)
- 1 cs sütőpor
Ha hagyományosan, tojásosan szeretnétek, akkor ez a klasszikus recept:
- 5 tojás
- fél kocka margarin
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
-1-2 ek cukrozatlan kakaópor
Habhoz:
- 500 ml habtejszínt használom itt is
- 1 db banán
- 1 tábla tej vagy étcsokoládé vagy csokidarabok
Töltelékként:
- 3 db banán
Elkészítés:
Piskótát sütünk, a hozzávalókból, tojás+liszt+vaj+porcukor+kakaóporból, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, kerek tortaformában, nekem pl. 26 cm helyett 28 cm átmérőjű tortaformám van. Miután tűpróba után megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. A tetejét szépen kanállal 1/2 cm mélyen a torta közepét kivájjuk, úgy, hogy a szélein 1 cm peremrész maradjon. A kivájt részt egy tányérban összemorzsoljuk, ez lesz majd a külső fedőrész.
A banánokat beletesszük a torta közepére. A habot felverjük, az egyik banánt összeturmixoljuk és beletesszük a habba, illetve a táblás csokit lereszeljük, vagy a csokidarabokat beletesszük. Így egy finom csokidarabos, banános habot kapunk. Ezt ráhelyezzük a torta tetejére, kerek formát alakítva, majd az összemorzsolt tortadarabokat a tenyerünkkel, szépen belenyomkodjuk a habba.
Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon a hab, és összeálljon az összes íz, ezután nagyon finom tortaízt kapunk.
Jó étvágyat hozzá!